Kurs gotowania dla dzieci pod okiem zawodowego szefa kuchni

Dzieci uwielbiają uczestniczyć w kuchni – wybierać i przynosić składniki bądź dekorować wypieki. Chciałabyś rozwijać zapał…

Ponad pięć wieków obwarzanków krakowskich

Mają wyjątkowy aromat, wyglądają bardzo ciekawie, a nabyć je możemy tylko w jednym miejscu na Ziemi.…

Nie tylko ogórek kiszony – o domowych kwaszonych przetworach z warzyw

Kiszonki warzywne są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że sądzimy, iż jest to wyłącznie…

Smaczna i niezwykle zdrowa – o kapuście kwaszonej

Specyficzny smak kapusty kwaszonej jest znaczącą częścią środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem licznych potraw i…

Kapsułki z kawą – zawsze idealne espresso i latte

Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki gorącej, smakowitej kawy, która w kilka chwil…

Kapsułki Cafissimo – poznaj alternatywy

Technologia parzenia kawa w kapsułkach jest znana od ponad czterech dziesięcioleci i pomału zdobywała sobie miliony…

Zalecamy pić sok z kiszonej kapusty i buraków!

Produkty fermentowane po latach zapomnienia znów wróciły na polskie stoły. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają…

Kursy gotowania – nie tylko dla amatorów

Własnoręczne przygotowanie potraw w domu ma wiele plusów. Największym z nich jest zwłaszcza zmniejszenie wydatków –…

Zamienniki kapsułek do Dolce Gusto

Ekspresy do kawy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się już w krajobraz…

Tradycyjne pieczywo z Piekarni Pochopień

Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień jest firmą z tradycjami datowanymi na 1946…